Skip to main content
Zalmfilet met zhoug, za'atar, labne en regenboogwortels

Zalmfilet met zhoug, za'atar, labne en regenboogwortels

met pastinaak-dillepuree en geroosterd amandelschaafsel

Zhoug is een kruidige chilisaus, oorspronkelijk uit Jemen en nu populair in het Midden-Oosten. Gemaakt met koriander, jalapeño's, knoflook en andere kruiden, geeft het je gerecht een pittige kick!

Allergenen:
Vis
Amandelnoten
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pastinaak

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Paarse wortel

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

60 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Zhoug

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4148 kJ
Energie (kcal)991 kcal
Vetten69.2 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers19 g
Vezels15 g
Eiwitten33.7 g
Zout1.3 g
Potassium1236.7 mg
Calcium109.3 mg
Iron1.3 mg
Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de wortels of was grondig. Halveer de wortels in de lengte en snijd eventuele grotere wortels in vieren.
  • Leg de wortels op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. 
  • Besprenkel met de honing en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Koken
2
  • Rooster de wortels 15 - 18 minuten in de oven.
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan.
  • Schil de pastinaak en aardappelen en snijd in grove stukken. Kook 12 - 14 minuten.
  • Giet af en laat uitstomen. Voeg opnieuw toe aan de pan en houd apart.
Amandelschaafsel roosteren
3
  • Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het licht goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
  • Verhit een klein klontje roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Keer om en bak 2 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout. 
Dille snijden
4
  • Houd 1 takje verse dille per persoon apart om als garnering te gebruiken. Snijd de overige dille fijn.
  • Meng in een kleine kom de zhoug (let op: pittig! Gebruik naar smaak) met wat extra vierge olijfolie naar smaak.
Afmaken
5
  • Voeg de fijngesneden dille toe aan de pastinaak en aardappelen.
  • Voeg een flinke klont roomboter toe en mix met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de puree op borden. Leg de vis erbovenop. Garneer met de achtergehouden dille.
  • Serveer de labne ernaast en leg de wortels erbovenop. Bestrooi met de za'atar.
  • Garneer met het amandelschaafsel en besprenkel met de zhoug naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders