Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes

Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes

met semi-gedroogde tomaten en oude kaas

Heb je andijvie over? Deze groente is veelzijdiger dan je denkt - gebruik het restje in een oosterse noedelsoep, in de wok of als alternatief voor spinazie in een omelet.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Semi-gedroogde tomaten

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Italiaanse kruiden

150 gram

Gesneden andijvie

25 gram

Oude-kaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3761 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers11 g
Vezels10 g
Eiwitten38 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Wok of hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig. Snijd ze in grove stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en snijd de semi-gedroogde tomaten klein.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste gedeelte van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg wat melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de oude kaas en de semi-gedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk de vleesjus uit de pan erover.