Zomerse andijviestamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse andijviestamppot

Zomerse andijviestamppot

met gehaktballetjes, zongedroogde tomaten en oude kaas

Bij deze mediterrane andijviestamppot eet je Italiaanse gehaktballetjes, waar je blokjes oude kaas in verstopt die tijdens het bakken smelten en de balletjes extra smeuïg maken. De tomaatjes hebben flink wat zonuren gehad en daarmee geven ze de stamppot een zomers tintje.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

25 gram

Oude-kaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

35 gram

Zongedroogde tomaten

150 gram

Gesneden andijvie

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3828 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Zout2.5 g

Instructies

Aardappelen koken
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen (malta) grondig, snijd in grove stukken en kook, afgedekt, 15 minuten. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Kaas koken
2

Druk in elk gehaktballetje een paar van de blokjes oude kaas. Draai daarna weer dicht tot mooie gehaktballetjes. Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein. Let op! Gebruik niet alle kaas maar houd wat over voor door de stamppot.

Rode ui bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur (zie tip).

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen met behulp van een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de overige oude kaas en zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk er de vleesjus uit de pan over.