Skip to main content
Zelfgemaakte boomstammetjes
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, peen en aardappelparten

Je ziet ze vaak kant-en-klaar bij de slager liggen, maar vanavond ga je zelf boomstammetjes maken. Zo kun je zelf bepalen hoeveel kaas en kruiden je gebruikt. Het is niet alleen lekker om het zelf te maken, het is ook vrij eenvoudig. Dat wordt ouderwets genieten!

Allergenen :
Eieren
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Eieren)

100 gram

Boerengehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

15 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Bospeen

50 gram

Peultjes

¼ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3996 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels16 g
Eiwitten34 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Ovenschaal
Koekenpan
Kleine kom
Pan met deksel

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Gehakt mengen
2

Splits het ei. Meng het gehakt in een grote kom met een halve eierdooier per persoon, de helft van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.

Boomstammetjes maken
3

Verdeel het overige paneermeel over een diep bord en doe de gedroogde rozemarijn in een kleine kom. Druk de zijkant van elk boomstammetje eerst in de rozemarijn en rol hem dan door het paneermeel. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 – 16 minuten in de oven.

Koken
4

Breng ruim water aan de kook in een grote pan met deksel voor de peen. Verwijder het loof van de peen – laat een klein stukje groen zitten – en schil dan de peen. Kook de peen met een snuf zout in 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de peen en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de peen en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden. Serveer met de peultjes en peen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Double protein - Linguine in romige saus met dubbele portie garnalen

Double protein - Linguine in romige saus met dubbele portie garnalen

met courgette, tomaat en frisse citroen
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Portobelloburger met spiegelei

Portobelloburger met spiegelei

met gebakken aardappelen en geroosterde courgette
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Chicken parmigiana met twee kazen

Chicken parmigiana met twee kazen

met mozzarella, parmezaan-truffelfrieten en salade
Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

met bospeen in sinaasappel-botersaus en appel-spruitensalade
Singaporese Laksa met garnalen

Singaporese Laksa met garnalen

met udonnoedels, gekookt ei en Thais basilicum
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm
Gepaneerde kabeljauw met pesto

Gepaneerde kabeljauw met pesto

met aardappelpuree en gebakken courgette
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met aardappelsalade, Aziatische dressing en mayonaise
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

met ei, peen en paddenstoelenmix
Vegetarische mac & cheese

Vegetarische mac & cheese

met mais en broccolirijst
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met cherrytomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in cherrytomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pittige mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

soul-food stijl met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met sambal-soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde aardappelen
Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie