
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus
met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm
Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
100 gram
Pastinaak
150 gram
Aardappelen
5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
6.25 gram
Panko paneermeel
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 ml
Biologische slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
Zelf toevoegen
¼ el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1.5 el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en per persoon 25 ml slagroom toe. Bewaar de rest van de slagroom voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de helft van de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en de overige tijm toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de rest van de sjalot 2 minuten. Voeg de overige slagroom en aardappel- en pastinaakblokjes toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met peper en zout.
Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappel in diepe borden. Verdeel de paddenstoelen erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het geroosterde panko-amandelmengsel dat is achtergebleven in de ovenschaal.