topBanner
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm

Premium
Lees meer

Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in!

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Pastinaak

300 gram

Aardappelen

10 gram

Verse tijm

4 el

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Geschaafde amandelen

(BevatNoten)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

2 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3839 kJ
Energie (kcal)918 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en per persoon 25 ml slagroom toe. Bewaar de rest van de slagroom voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.

3

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de helft van de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en de overige tijm toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de rest van de sjalot 2 minuten. Voeg de overige slagroom en aardappel- en pastinaakblokjes toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappel in diepe borden. Verdeel de paddenstoelen erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het geroosterde panko-amandelmengsel dat is achtergebleven in de ovenschaal.