topBanner
Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen

Extra Vis
Lees meer

Je geeft de garnalen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:Lekker snel
Allergenen :SchaaldierenGlutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

360 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

50 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuks

Venkel

100 g

Rodekool en wortel

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Tomaat

6 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2809 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de helft van de mayonaise, peper en zout. Haal de garnalen vervolgens door de panko. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof. Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

4

Verdeel de salade over de tortilla's. Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover. Garneer met venkelloof.