Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette

FLAG: Portobello is een echt superfood: niet alleen in voedingswaarde maar ook in formaat. Portobello's zitten vol Vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!


De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt voor op een rijkbelegde burger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

80 gram

Portobello

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Hamburgerbol met sesam

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)989 kcal
Energie (kJ)4137 kJ
Vetten75 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten43.6 g
waarvan suikers0.4 g
Vezels9.6 g
Eiwitten33.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 25 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier (zie TIP). Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Tip: Spreid de plakjes courgette zoveel mogelijk uit over de bakplaat – hoe minder ze overlappen, hoe beter ze gaar worden.

In de oven
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalfsburger 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de kalfsburger, portobello, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vitamine D en dankzij het ei en de kaas rijk is aan calcium? Dat is nog niet alles: het bevat ook nog eens ongeveer 30% van ADH vezels.