Skip to main content
Wraps met veggie döner en feta
Wraps met veggie döner en feta

Wraps met veggie döner en feta

met Griekse kruidenmix, knoflookmayo en salade

4.0
(182)

The word "tortilla" means "little cake" in Spanish. In Spain, it refers to an egg omelette, while in Mexico, it's a flatbread made from corn or wheat - this is the version most people around the world are familiar with!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten
Haver
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten, Haver, Mosterd)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3455 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten55.2 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels9.4 g
Eiwitten25.3 g
Zout3.3 g
Potassium177.1 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je verwarmt de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Veggie döner bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, de vegetarische döner en de helft van de Griekse kruidenmix in 5 - 7 minuten gaar.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten snijden
3
  • Bak de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een saladekom de sla met de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water, de knoflook en de overige Griekse kruidenmix.
Serveren
4
  • Beleg de tortilla's met de sla, gebakken ui en de vegetarische döner.
  • Voeg de komkommer en tomaat toe en verkruimel de kaas erover.
  • Besprenkel met de knoflookmayo, vouw dicht en serveer. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders