W03 - Kids friendly: hidden veggies - 15 min - veggie meat replacement - rice - use EID: vegetarische gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W03 - Kids friendly: hidden veggies - 15 min - veggie meat replacement - rice - use EID: vegetarische gehaktballetjes

Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat: Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Mosterd, Selderij)

100 gram

Broccolirijst

75 gram

Witte langgraanrijst

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

45 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Aubergine

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

50 gram

Gesneden ui

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2737 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten19.6 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten87.4 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels13.5 g
Eiwitten25.2 g
Zout2 g

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan with the coconutmilk and cook the rice for 8 - 10 minutes.
  • Add the broccoli rice for the last minute, then drain and set aside.
  • Dice the eggplant.
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan. Season the eggplant with salt and pepper, then fry the onion and eggplant for 2 - 3 minutes.
  • Add the veggie meatballs and fry for another for 4 - 5 minutes, tossing regularly.
  • Add the hoisin sauce, east Asian style sauce, ketjap, the water and stock cube. Mix well and let simmer for 2 more minutes. 
3
  • Roughly chop the peanuts.
4
  • Serve the rice in deep plates and top with the meatballs, eggplant and sauce.
  • Garnish with the chopped peanuts.