Bloemkool is meer dan alleen koolhydraatarm - het zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten, waardoor het een voedzame keuze is die de spijsvertering en het immuunsysteem ondersteunt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
250 gram
Bloemkool
20 gram
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Steak
2 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
[Zoutarme] ketjap manis
50 ml
Zoutarme runderbouillon
1 tl
Grove mosterd
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Je kunt het beste de steak een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Weetje: Weet jij waar de bloemkool zijn naam aan te danken heeft? Als een bloemkool niet geoogst wordt, maar door mag groeien komen er witte bloemetjes aan de bloemkool. Eigenlijk eten we dus de bloemknoppen van de bloemkoolplant, deze zijn rijk aan vezels en foliumzuur.