Skip to main content
Varkenshaas in romige mosterdsaus
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Eiwitrijk
Extra groente
Caloriebewust
-30% koolhydraten
Allergenen :
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2735 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten37.3 g
waarvan suikers8 g
Vezels12.9 g
Eiwitten35.3 g
Zout1.1 g
Potassium436.3 mg
Calcium115.5 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de sperziebonen.
  • Snijd de aardappelen en wortel in plakken van 1/2 cm dik.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 5 minuten. Voeg de wortel toe en bak, afgedekt, nog 5 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en bak het geheel nog 10 - 15 minuten. Schep regelmatig om.
Varkenshaas bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui.
  • Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin, of tot gewenste gaarheid. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 
  • Bewaar de pan met bakvet voor de saus.
Saus maken
3
  • Voeg de ui toe aan de koekenpan van de varkenshaas en bak 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de verse peterselie fijn.
  • Voeg de worcestershiresaus, room, roomboter, mosterd en de helft van de peterselie toe aan de koekenpan.
  • Roer goed door en laat de saus 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in plakken.
  • Verdeel de varkenshaas met de aardappelen over borden. Leg de wortel en sperziebonen ernaast.
  • Schenk de roomsaus over de varkenshaas en de sperziebonen.
  • Garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met haricots verts en basilicum
Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten

Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten

op een bedje van rucola met zachte aubergine
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

met champignons en bieslookpuree

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla