Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Onion
3 piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
½ piece
Leek
85 g
Orzo
¼ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½
Tomato paste
100 g
Beef mince with kofta seasoning
15 g
Grated Italian cheese
40 g
Mascarpone
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Balsamic vinegar
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.
Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee. Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone. De overige mascarpone kun je de volgende dag verwerken in een soep.
Verdeel de orzo over de borden en schep er een lepel mascarpone bovenop. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.