topBanner
Frisse courgette-doperwtensoep

Frisse courgette-doperwtensoep

met feta, basilicum en hazelnoten

Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

⅔ stuk(s)

Courgette

50 gram

Doperwten

½ stuk(s)

Baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

5 gram

Vers basilicum

40 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

360 ml

Water

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1946 kJ
Energie (kcal)465 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten16 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Staafmixer
Soeppan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. Snijd de courgette in halve plakken van 1 - 2 cm dik.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en courgette 3 – 4 minuten. Voeg per persoon: 180 ml water, 1/4 groentebouillonblokje en de doperwten toe en breng, zonder deksel, aan de kook. Kook de soep 5 – 8 minuten. Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

3

Leg de overige baguette op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten af in de oven. Scheur ondertussen het verse basilicum grof. Verbrokkel de feta.

4

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met het verse basilicum, feta en de overige geroosterde hazelnoten van het voorgerecht. Snijd de baguette in plakjes en serveer bij de soep.