Hun namen lijken zo op elkaar dat je ze gemakkelijk door elkaar haalt - maar tortelloni en tortellini zijn niet hetzelfde! Het verschil zit hem in de grootte: tortelloni zijn groter dan de fijnere tortellini.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
75 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Prei
150 gram
Paddenstoelentortelloni
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe, Ei Kan bevatten: Mosterd, Soja)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
250 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
20 gram
[Plantaardige] roomboter
20 gram
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de ui en prei toe en bak nog 5 - 6 minuten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Voeg de kookroom, Italiaanse kruiden en de helft van de blauwekaasblokjes toe aan de steelpan en kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Meng de roomsaus door de groenten.
Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de tortelloni over en bedek de tortelloni met de overige saus. Maak eventueel meerdere laagjes. Verkruimel de overige blauwekaasblokjes erover. Bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.