Schelpjes, tongetjes, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent orecchiette denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Orecchiette
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
¼
Tomatenpuree
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
1 tl
Bruine basterdsuiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de orecchiette 10 - 12 minuten in de pan met kokend water. Giet de pasta af en bewaar 1 el kookvocht per persoon.
Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn. Snijd de tomaat en de paprika in blokjes van 1 cm. Snijd het kalfsvlees in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de blokjes kalfsvlees hierin 3 - 4 minuten of tot deze mooi goudkleurig zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet apart in een kom.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de paprika en de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de knoflook, de tomaat en per persoon: 1 tl suiker, 1 tl tijm en 100 ml water toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en kook de saus nog 8 - 10 minuten op laag vuur, of tot het enigszins is ingedikt. Voeg het kalfsvlees toe wanneer de saus de juiste dikte heeft en verhit het geheel nog 2 - 3 minuten.
Tip: Voeg zo nodig meer water toe, maar niet te veel tegelijk.
Voeg de pasta en het bewaarde kookvocht toe aan de hapjespan. Meng goed en verhit 1 - 2 minuten, of tot de pasta volledig is bedekt met saus. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer het kalfsvlees en de pasta met de saus in diepe borden. Bestrooi met de geraspte geitenkaas.