Skip to main content
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise

Nieuw ingrediënt in je box! Zhoug is een pittige, kruidige saus uit het Midden-Oosten, gemaakt van koriander, knoflook, chilipepers, specerijen en olijfolie.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

70 gram

Mais in blik

10 gram

Chipotle-pasta

½ stuk(s)

Mango

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

25 gram

Zhoug

½ stuk(s)

Paarse wortel

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

Energie (kJ)4657 kJ
Energie (kcal)1113 kcal
Vetten67.4 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten86.9 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels11.7 g
Eiwitten34.9 g
Zout4.4 g
Potassium569.9 mg
Calcium47.8 mg
Iron1 mg
Zeef
Rasp
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Rasp de wortel.
  • Hak de verse kruiden grof. Snijd de limoen in 4 partjes.

Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Garnalen bakken
2
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de garnalen met de chipotle-pasta (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Draai het vuur uit en roer een klontje roomboter erdoorheen.
Mengen
3
  • Meng in een kleine kom de mais met de zhoug (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
  • Meng in een andere kleine kom de mayonaise met het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur (zie Tip). Verwarm de tortilla's 1 - 2 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Houd warm op laag vuur tot serveren.

Tip: Je kunt eventueel ook de tortilla's 1 - 2 minuten verwarmen in de magnetron op de hoogste stand.

Serveren
4
  • Vul elke tortilla met de wortel, mango en avocado. Verdeel de mais met zhoug, de chipotle-garnalen en de limoenmayonaise eroverheen.
  • Besprenkel met de overige chipotle-boter uit de pan en verkruimel de witte kaas eroverheen.
  • Garneer met de verse kruiden en de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders