Skip to main content
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus

4.1
(156)

Sjalotten zijn iets delicater en hebben een verfijndere smaak dan gewone uien. Je kunt ze dus op vrijwel dezelfde manier gebruiken, en met heel weinig moeite je gerecht naar een hoger niveau tillen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 snufje

Nootmuskaat

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bloem

70 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3596 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten69.3 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels18.8 g
Eiwitten34.8 g
Zout2.6 g
Potassium469.9 mg
Calcium105.9 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Kom
Steelpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten bruin en krokant, of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.

Broccoli koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes 7 - 8 minuten. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de ui in fijne halve ringen.

Topping maken
3

Meng in een kom de ui met de panko en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout en houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp de aangegeven hoeveelheid van de nootmuskaat.

Kaassaus maken
4

Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de room en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. 

Ovenschaal vullen
5

Zet het vuur laag en roer de nootmuskaat en de overige kaas erdoor (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, de vegetarische kipstukjes en de broccoli toe aan de aardappelblokjes. Roer goed door, zet het vuur uit en verdeel over een ovenschaal.

Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe. Is de saus te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.

Serveren
6

Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan met de achterkant van een lepel, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin kleurt. Verdeel de gratin over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders