Skip to main content
Open Briefing - use NID: Sweet Potato Cubes

Open Briefing - use NID: Sweet Potato Cubes

with grated cheddar and pickled onion

hold for chef's story

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete-aardappelblokjes

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Paprikapoeder

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Water voor saus

1 tl

Suiker

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2755 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten58.4 g
waarvan suikers30.7 g
Vezels12.8 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.8 g
Potassium871.3 mg
Calcium59.6 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Kleine kom
Deksel

Instructies

Fry the vegetables
1
  • Heat a drizzle of olive oil in a deep frying pan over medium-high heat and fry the sweet potato for 4 minutes.
  • Chop the Romano pepper into strips.
  • Add the Romano pepper to the sweet potato and fry for 6 - 8 minutes.
Make the sauce
2
  • Add the chopped tomatoes, the paprika, the water for the sauce, the Mexican-style spices* and half of the sugar. 
  • Fry for 3 - 4 more minutes over high heat. Season to taste with salt and pepper.
  • Meanwhile, halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

Pickle the onion
3
  • Slice the onion into half rings and transfer to a small bowl.
  • Add the red wine vinegar, a pinch of salt and the rest of the sugar. Toss well to combine and then set aside, stirring occasionally.
  • Roughly chop the fresh herbs.
  • Cut the lime into six wedges.
Poach the eggs
4
  • Make small wells in the vegetable mixture for each egg.
  • Crack the eggs into the wells so as to mostly submerge them with the sauce.
  • Cover with the lid and allow to poach for 4 - 6 minutes over medium heat.
Finish
5
  • Remove the lid and turn up the heat.
  • Poach the eggs for a further 2 - 3 minutes so as to allow any excess liquid to evaporate (see Tip).
  • Season with salt and pepper, then scatter over the cheese and cook for 1 more minute.

Tip: the cooking time depends on your pan. Check the eggs and poach for more or less time as needed.

6
  • Squeeze some of the lime wedges directly over the huevos ahogados, then top with the avocado and the pickled onion.
  • Garnish with the fresh herbs.
  • Serve the rest of the lime wedges alongside.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla