Marokkaanse groentestoof met bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken stoofpot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om het gerecht langzaam te garen.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

70 gram

Bulgur

½ zakje(s)

Ras el hanout

100 gram

Italiaanse groentemix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

20 gram

Gedroogde abrikozenstukjes

10 gram

Amandelschaafsel

1 pak(ken)

Kikkererwten

5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2623 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers31 g
Vezels13.8 g
Eiwitten21 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Sieve
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm groot. Breng 200 ml bouillon per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 125 ml bouillon en vul dat aan met 125 ml kokend water.

Groente bakken
2

Kook de bulgur, afgedekt, in 13 - 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ras el hanout-kruiden 1 minuut aan. Voeg de aubergine en de groentemix toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.

Tip: Ras el hanout heeft een sterke smaak. Eten er kinderen mee? Voeg de kruiden dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor of het niet te kruidig wordt.

Groente stoven
3

Voeg de tomatenblokjes, abrikozenstukjes en 1 el bouillon per persoon toe aan de hapjespan en laat 8 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster de geschaafde amandelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet. Meng de kikkererwten door de groenten, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuut.

Serveren
4

Snijd de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Verdeel de bulgur over de borden en schep de groentestoof hierop. Garneer met de bladpeterselie, citroenparten en de geschaafde amandelen.

Tip: Deze maaltijd bevat bijna 100% van de ADH vezels. Vezels houden je darmen gezond, en dat levert veel voordelen op. Zoals een versterkt immuunsysteem en een verlaagd risico op veel ziektes.