Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen

Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen

Deze bulgur ziet er niet alleen goed uit maar smaakt ook nog eens heerlijk! Omdat je de tomaten in de oven roostert met balsamicoazijn, worden ze extra smaakvol. De knapperige amandelen, worden door onze leverancier voor jou geroosterd. Samen met de gebakken broccoli en de bulgur is dit een heerlijk gerecht.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

1 tl

Gedroogde tijm

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Broccoli

100 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0 g
Vezels21 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/3 deel van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de broccoli in kleine roosjes.
2

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Hak de amandelen grof.

Voeg de bulgur toe.
3

Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur, tijm en paprikapoeder toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de bouillon erover en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten op laag vuur droog.

Bak de broccoli.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de overige ui en overige knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli, 4 el water per persoon en peper en zout naar smaak toe. Dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg tussendoor een klein beetje water toe als de pan te droog wordt.

5

Voeg de broccoli, cherrytomaten en overige balsamicoazijn toe aan de bulgur en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de amandelen en extra vierge olijfolie naar smaak.