HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVolkoren Bulgur Met Broccoli, Geroosterde Cherrytomaten En Amandelen
topBanner
Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen

Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen

Lees meer

Deze bulgur ziet er niet alleen goed uit maar smaakt ook nog eens heerlijk! Omdat je de tomaten in de oven roostert met balsamicoazijn, worden ze extra smaakvol. De knapperige amandelen, worden door onze leverancier voor jou geroosterd. Samen met de gebakken broccoli en de bulgur is dit een heerlijk gerecht.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :GlutenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenKan bevattenSoja)

2 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Paprikapoeder

400 gram

Broccoli

200 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

3 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels21 g
Eiwitten22 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/3 deel van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.

2

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Hak de amandelen grof.

3

Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur, tijm en paprikapoeder toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de bouillon erover en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten op laag vuur droog.

4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de overige ui en overige knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli, 4 el water per persoon en peper en zout naar smaak toe. Dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg tussendoor een klein beetje water toe als de pan te droog wordt.

5

Voeg de broccoli, cherrytomaten en overige balsamicoazijn toe aan de bulgur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de amandelen en extra vierge olijfolie naar smaak.