HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Tagliatelle Met Cherrytomatensaus
topBanner
Verse tagliatelle met cherrytomatensaus

Verse tagliatelle met cherrytomatensaus

met basilicum en Italiaanse kaas

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

600 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Verse tagliatelle

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

10 gram

Vers basilicum

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2697 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en rode peper 2-4 minuten.

3

Voeg de cherrytomaten en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl bruine bastardsuiker toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat de cherrytomaten 20-35 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, tot de tomaten zacht zijn.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

5

Ris de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg in de laatste 5 minuten 3/4 van het basilicum toe aan de cherrytomaten en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de cherrytomatensaus erop. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en de rest van het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.