Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaarse product? (Het juiste antwoord is: Parelcouscous is ontstaan in de jaren 50, als alternatief voor rijst.)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse tijm
1 blik(ken)
Kikkererwten
0.51 tl
Paprikapoeder
⅓ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
gram
Feta
85 gram
Parelcouscous
100 gram
Garnalen
25 gram
Witte kaas
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
225 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Meng de courgette, pruimtomaat en de helft van de takjes tijm (zie Tip) in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier.
Tip: Voeg de takjes tijm in zijn geheel toe om tijd te besparen, of ris de blaadjes eraf als je dat liever hebt.
Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met het paprikapoeder, 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. Pas op, de kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit en verkruimel de feta.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten zachtjes koken (zie Tip).
Tip: Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ondertussen de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord en leg de garnalen erop. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.