topBanner
Paddenstoelenrisotto van orzo met doradefilet als extra

Paddenstoelenrisotto van orzo met doradefilet als extra

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Vis als extra
Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

4 stuk(s)

Bosui

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Pompoenpitten

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten44 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de borden en leg de dorade erop. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.