Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Shallot
1 piece
Garlic
2.5 g
Fresh basil
⅓ bunch
Scallions
85 g
Orzo
10 g
Pumpkin seeds
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
175 g
Pre-cut mushroom mix
1 piece
Bream fillet with skin
(Contains: Vis)
40 g
Herbed cheese cubes
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
[Plant-based] butter
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.
Tip: Wist je dat bosui veel calcium bevat? Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Houd je van een extra bite? Bak dan de helft van de bosui mee in de koekenpan en gebruik de rest om het gerecht mee te garneren.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de borden en leg de dorade erop. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.
Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen.