HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgette Uit De Oven In Romige Tomatensaus
topBanner
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot

Extra groente
Lees meer

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

2 tl

Italiaanse kruiden

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 bottle

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

10 gram

Vers basilicum

40 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

125 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

Zwarte balsamicoazijn

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4886 kJ
Energie (kcal)1168 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 minuten op laag vuur.

3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes. Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

5

Halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix en de walnootstukjes.

6

Voeg de overige extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Serveer met de salade en garneer met het overige basilicum.