Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

5 gram

Vers basilicum

65 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)745 kcal
Energie (kJ)3118 kJ
Vetten61.6 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten28.6 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels6.4 g
Eiwitten16.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 minuten op laag vuur.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes. Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Conchiglie koken
4

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix en de walnootstukjes.

Serveren
6

Voeg de overige extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Serveer met de salade en garneer met het overige basilicum.