Skip to main content
Varkenshaas met honing-mosterdjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met honing-mosterdjus

Varkenshaas met honing-mosterdjus

met sperziebonen en peterseliewortel-puree

Met dit recept tover je 281 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Caloriebewust
Allergenen :
Celery
Amandelnoten
Egg
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselderij

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Varkenshaas

10 gram

Amandelschaafsel

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

⅓ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Mosterd

60 ml

Water

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2174 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten15.1 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels14.6 g
Eiwitten41.5 g
Zout1.7 g
Potassium375 mg
Calcium105 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel (zie Tip).
  • Schil de peterseliewortel en snijd in grove stukken.
  • Kook de peterseliewortel 8 - 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan voor in een waterkoker.

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 6 - 10 minuten, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de jus.

Tip: Varkenshaas mag rosé zijn van binnen. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan iets langer.

Sperziebonen bakken
3
  • Verhit een lichte scheut olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de sperziebonen 1 - 2 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak de sperziebonen, afgedekt, 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak de sperziebonen in 5 - 7 minuten droog.
  • Hak de amandelen grof. 
Jus maken
4
  • Verhit de koekenpan die je voor de varkenshaas hebt gebruikt op middelhoog vuur en voeg een klontje roomboter, de mosterd, het water en het bouillonblokje toe (zie voorraadkast voor hoeveelheden).
  • Breng aan de kook en laat de jus op middelmatig vuur inkoken tot serveren.
Puree maken
5
  • Pureer de peterseliewortel met een staafmixer tot een puree. Verwarm de puree eventueel op laag vuur. 
  • Voeg naar smaak: mosterd, roomboter, peper en zout toe.
  • Roer de honing door de pan met jus (zie Tip).

Tip: Houd je van zoet? Voeg dan eventueel meer honing naar smaak toe.

Serveren
6
  • Verdeel de peterseliewortel-puree over de borden en serveer de varkenshaas erbovenop.
  • Leg de sperziebonen ernaast.
  • Schenk de jus over de sperziebonen.
  • Garneer het gerecht met de Grana Padanovlokken en de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en aardappelpartjes
Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

met geitenkaasbolletjes, krieltjes en biet
Romige masala linzensoep met naanbrood

Romige masala linzensoep met naanbrood

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Pastasoep met rundergehakt en basilicum

Pastasoep met rundergehakt en basilicum

met Grana Padano en basilicumcrème
Spaghetti al limone met pankotopping

Spaghetti al limone met pankotopping

met spruiten en courgette
Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

met Grana Padano, basilicum en spinazie
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en komkommer-appelsalade met pompoenpitten
Varkenshaas met mango en pompoen

Varkenshaas met mango en pompoen

met witte kaas, tahin en bulgur
Steak met kalfsjus en truffelolie

Steak met kalfsjus en truffelolie

met cheesy aardappelpuree, peultjes en sperziebonen
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen
Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

met couscous, wortel en za'atar
Varkenshaas in spek met frisse citroendressing

Varkenshaas in spek met frisse citroendressing

met krieltjes, kruidenmayonaise en sperziebonen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en knapperige salade
Steak met pesto-aardappelen

Steak met pesto-aardappelen

met courgette, paprika en ui
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en frisse witlofsalade
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Kung Pao-stijl bowl met kip en kalkoen

Kung Pao-stijl bowl met kip en kalkoen

met rijst, cashewstukjes en courgette
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

pick en mix toppings: smokey mayo, regenboogsalade en meer!
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met aardappelpartjes, cherrytomaten en geroosterde paprika
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met cheddar en knapperige salade