Varkenshaas met honing-mosterdjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met honing-mosterdjus

Varkenshaas met honing-mosterdjus

met sperziebonen en peterseliewortel-puree

Met dit recept tover je 281 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
•Koolhydraatarm
•Caloriebewust
Allergenen :
Selderij
•Amandelnoten
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat Selderij)

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

â…“ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Mosterd

60 ml

Water

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2174 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten15.1 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels14.6 g
Eiwitten41.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Aluminiumfolie
•Hapjespan met deksel
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel (zie Tip).
  • Schil de peterseliewortel en snijd in grove stukken.
  • Kook de peterseliewortel 8 - 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan voor in een waterkoker.

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 6 - 10 minuten, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de jus.

Tip: Varkenshaas mag rosé zijn van binnen. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan iets langer.

Sperziebonen bakken
3
  • Verhit een lichte scheut olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de sperziebonen 1 - 2 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak de sperziebonen, afgedekt, 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak de sperziebonen in 5 - 7 minuten droog.
  • Hak de amandelen grof. 
Jus maken
4
  • Verhit de koekenpan die je voor de varkenshaas hebt gebruikt op middelhoog vuur en voeg een klontje roomboter, de mosterd, het water en het bouillonblokje toe (zie voorraadkast voor hoeveelheden).
  • Breng aan de kook en laat de jus op middelmatig vuur inkoken tot serveren.
Puree maken
5
  • Pureer de peterseliewortel met een staafmixer tot een puree. Verwarm de puree eventueel op laag vuur. 
  • Voeg naar smaak: mosterd, roomboter, peper en zout toe.
  • Roer de honing door de pan met jus (zie Tip).

Tip: Houd je van zoet? Voeg dan eventueel meer honing naar smaak toe.

Serveren
6
  • Verdeel de peterseliewortel-puree over de borden en serveer de varkenshaas erbovenop.
  • Leg de sperziebonen ernaast.
  • Schenk de jus over de sperziebonen.
  • Garneer het gerecht met de Grana Padanovlokken en de amandelen.