Skip to main content
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus en broccolini
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus en broccolini

Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus en broccolini

met aardappel-koolrabipuree

Met dit recept tover je 263 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Snel & gezond
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Bimi broccoli

½ takje(s)

Verse rozemarijn

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 ml

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

¼ el

[Zoutarme] ketjap manis

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3445 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten50.4 g
waarvan verzadigd22.9 g
Koolhydraten52.3 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels12.1 g
Eiwitten37.6 g
Zout1.9 g
Potassium675 mg
Calcium96 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen en koolrabi koken
1
  • Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen en koolrabi.
  • Weeg, schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de koolrabi in blokjes. 
  • Kook de aardappelen en koolrabi in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af.
Varkenshaas bakken
2
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 - 13 minuten rondom bruin.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan voor de jus.
Broccolini bakken
3
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 2 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Blus af met een scheutje water en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Haal het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je op gas? Haal dan eventueel de pan van het vuur wanneer je het water toevoegt.

Jus maken
4
  • Verhit de koekenpan waar de varkenshaas in zat op middelhoog vuur.
  • Voeg de helft van de roomboter, de mosterd, de ketjap, het bouillonblokje en de slagroom toe aan de koekenpan en breng aan de kook.
  • Laat de jus 3 - 5 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Snipper ondertussen de sjalot.
Aardbeien-balsamicosaus maken
5
  • Verhit een scheutje olijfolie in tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en de takjes rozemarijn 3 - 5 minuten.
  • Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe.
  • Laat de saus 2 minuten inkoken.
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en koolrabi tot een puree. Breng op smaak met de overige roomboter, peper en zout. 
Serveren
6
  • Verdeel de aardappel-koolrabipuree over de borden en schenk de jus eroverheen. 
  • Leg de varkenshaas op de puree en besprenkel met de aardbei-balsamicosaus. 
  • Serveer de broccoli ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla