
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek
met room, grana padano en verse peterselie
Kies het Maandthema-recept en ontdek in oktober wat je allemaal kunt doen met pompoen. Verwen jezelf en je gezin met een lekkere maaltijd vol hartverwarmende smaken op een herfstige dag.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Hokkaido pompoen
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
3 plak(ken)
Ontbijtspek
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Grana padano-vlokken
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
0.13 stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Meng de pompoenblokjes in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de verse bladpeterselie fijn.
Ga verder met deze stap wanneer de pompoen 15 minuten in de oven heeft gestaan. Breng dan ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak het ontbijtspek in 4 - 5 minuten knapperig. Haal het spek uit de pan en laat uitdruipen op een bord met keukenpapier. Zet de hapjespan met bakvet terug op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de kookroom toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan.
Tip: Is het spek na 5 minuten nog niet helemaal krokant? Bak dan iets langer door, zodat je het in stap 6 goed boven de pasta kunt verkruimelen.
Voeg de helft van de geroosterde pompoen en de helft van de bladpeterselie toe aan de saus en kook de saus nog 3 - 5 minuten op laag vuur. Meng in de laatste minuut 2 el kookvocht per persoon door de saus en voeg ook de linguine toe. Voeg eventueel extra kookvocht toe als het te droog wordt.
Verdeel de linguine over de borden. Schep de overige pompoen over de pasta en verkruimel het ontbijtspek erover. Garneer het geheel met de grana padano-vlokken en de overige bladpeterselie.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 250 gram groente per portie!