HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPompoen Linguine Met Krokant Ontbijtspek
topBanner
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie

Pompoen
Lees meer

Kies het Maandthema-recept en ontdek in oktober wat je allemaal kunt doen met pompoen. Verwen jezelf en je gezin met een lekkere maaltijd vol hartverwarmende smaken op een herfstige dag.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelkEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Hokkaido pompoen

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

75 gram

Ontbijtspek

200 ml

Kookroom

(BevatMelk)

25 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3537 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Meng de pompoenblokjes in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

3

Ga verder met deze stap wanneer de pompoen 15 minuten in de oven heeft gestaan. Breng dan ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak het ontbijtspek in 4 - 5 minuten knapperig. Haal het spek uit de pan en laat uitdruipen op een bord met keukenpapier. Zet de hapjespan met bakvet terug op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de kookroom toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan.

5

Voeg de helft van de geroosterde pompoen en de helft van de bladpeterselie toe aan de saus en kook de saus nog 3 - 5 minuten op laag vuur. Meng in de laatste minuut 2 el kookvocht per persoon door de saus en voeg ook de linguine toe. Voeg eventueel extra kookvocht toe als het te droog wordt.

6

Verdeel de linguine over de borden. Schep de overige pompoen over de pasta en verkruimel het ontbijtspek erover. Garneer het geheel met de grana padano-vlokken en de overige bladpeterselie.