BestellenCadeaubon
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie

Kies het Maandthema-recept en ontdek in oktober wat je allemaal kunt doen met pompoen. Verwen jezelf en je gezin met een lekkere maaltijd vol hartverwarmende smaken op een herfstige dag.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Hokkaido pompoen

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie

90 gram

Linguine

3 plak(ken)

Ontbijtspek

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Grana Padanovlokken

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

[Zoutarm] kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)722 kcal
Energie (kJ)3022 kJ
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten73.5 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels4.3 g
Eiwitten20.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Meng de pompoenblokjes in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

3

Ga verder met deze stap wanneer de pompoen 15 minuten in de oven heeft gestaan. Breng dan ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak het ontbijtspek in 4 - 5 minuten knapperig. Haal het spek uit de pan en laat uitdruipen op een bord met keukenpapier. Zet de hapjespan met bakvet terug op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de kookroom toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan.

Tip: Is het spek na 5 minuten nog niet helemaal krokant? Bak dan iets langer door, zodat je het in stap 6 goed boven de pasta kunt verkruimelen.

5

Voeg de helft van de geroosterde pompoen en de helft van de bladpeterselie toe aan de saus en kook de saus nog 3 - 5 minuten op laag vuur. Meng in de laatste minuut 2 el kookvocht per persoon door de saus en voeg ook de linguine toe. Voeg eventueel extra kookvocht toe als het te droog wordt.

6

Verdeel de linguine over de borden. Schep de overige pompoen over de pasta en verkruimel het ontbijtspek erover. Garneer het geheel met de grana padano-vlokken en de overige bladpeterselie.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 250 gram groente per portie!