HelloFresh
topBanner
Stoofpotje met salami en bataat, kikkererwten en rode ui

Stoofpotje met salami en bataat, kikkererwten en rode ui

Lees meer

Deze stoof smaakt als de topping van een pizza door de combinatie van salami, bataat en rode ui. Het gerecht smaakt kruidig en zelfs een beetje rokerig, maar is wel gezonder dan een pizza en ook nog zonder olie bereid. Nu maar hopen dat de stoof de pizza kan overtreffen!

Labels:Balans
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

100 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Rode paprika

2 stuks

Pruimtomaat

60 g

Salamiblokjes

½ stuks

Kikkererwten

1 takje

Verse oregano

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2226 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels14 g
Eiwitten20 g
Zout2.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de rode ui in parten, pel de knoflook en snijd in plakjes. Snijd de bataat met schil in blokjes van max. 1 cm en de rode paprika in smalle parten. Snijd de tomaat klein.

2

Bak de salamiblokjes, zonder olie, in een wok of hapjespan met deksel 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg daarna de rode ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bataat, paprika, tomaat en 50 ml water per persoon toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven of totdat de bataat de gewenste garing heeft.

4

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet, haal de blaadjes van de verse oregano en snijd de oregano fijn.

5

Voeg de kikkererwten en het grootste deel van de oregano toe aan de stoof. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer het stoofpotje in diepe borden en garneer met de overige oregano.