.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Prei
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Paprikapoeder
½ pak(ken)
Linzen
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
15 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Crème fraîche
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
75 ml
Groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten. • Bereid de bouillon.
• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei, de champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. • Giet de linzen af.
• Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. • Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.
• Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven. • Serveer met de salade en de ciabatta.