.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
100 g
Prei
125 g
Champignons
1 unit
Witte ciabatta
(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
1.5 teaspoon
Paprikapoeder
½ pack
Linzen
⅓ can
Tomatenpuree
15 g
Rucola en veldsla
50 g
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
¾ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
75 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten. • Bereid de bouillon.
• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei, de champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. • Giet de linzen af.
• Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. • Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.
• Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven. • Serveer met de salade en de ciabatta.