Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam, omdat je hem met volkorencouscous maakt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granen)200 gram
Kipshoarma
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
60 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Aïoli
(BevatEi, Mosterd)2 stuk(s)
Volkoren platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)200 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
2 tl
Extra vierge olijfolie
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.
• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar.
• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de rucola en veldsla over de platbroden en schep de kipshoarma erop. Garneer met de aïoli en rol de platbroden op. • Serveer met de couscoussalade.