HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipshoarma Met Couscoussalade
topBanner
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met platbrood en knoflooksaus

QUICK & EASY
Lees meer

Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam, omdat je hem met volkorencouscous maakt.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

85 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kipshoarma

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

60 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Aïoli

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3209 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Oven
Koekenpan
Snijplank
Dunschiller
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar.

3

• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de rucola en veldsla over de platbroden en schep de kipshoarma erop. Garneer met de aïoli en rol de platbroden op. • Serveer met de couscoussalade.