Tomatenbloemen gevuld met feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

en een kruidige bulgur met kipfiletreepjes

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

9.9 gram

Verse munt, oregano en peterselie

3 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

70 gram

Bulgur

Zelf toevoegen

225 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)382 kcal
Energie (kJ)1598 kJ
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten12.7 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels4.1 g
Eiwitten10.7 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Verwijder de blaadjes munt en oregano van de takjes. Snijd de verse munt, oregano en peterselie fijn. Snijd de bovenkant van de tomaten drie keer kruislings in (in de vorm van een ster), maar snijd de tomaat niet helemaal door. Snipper de ui.

Tomaten roosteren
2

Verbrokkel de feta boven een kom en meng met de helft van de pittenmix, de helft van de verse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en peper. Meng goed en kneed eventueel door. Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met 1/4 el olijfolie per persoon. Trek de tomaten voorzichtig een beetje open en vul ze met het fetamengsel. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Kip bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes en ui 5 - 8 minuten of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Bulgur bereiden
4

Voeg de bulgur toe aan dezelfde wok of hapjespan met deksel en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk 175ml bouillon per persoon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg extra bouillon toe wanneer de bulgur te droog wordt. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de overige pittenmix tot de pitten beginnen te poffen.

Tip: Tomaten bevatten naast vitamine A, C en E ook lycopeen, een antioxidant die onze cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper tomaten zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten.

Bulgur mengen
5

Meng de gebakken kipfiletreepjes, de overige groene kruiden, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de bulgur. Verhit nog 1 - 2 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat door de bulgur en ruim 300g groente meer dan de helft van de ADH voor vezels - goed voor je spijsvertering dus!

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de gevulde tomaten. Giet het sap dat uit de tomaten is vrijgekomen over de bulgur. Besprenkel de bulgur met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de gepofte pitten (zie TIP).

Tip: Tomaat bevat naast vitamine A, C en E ook lycopeen. Een antioxidant die onze cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaten zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten.