topBanner
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

QUICK & EASY
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Munt, oregano en peterselie

6 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

200 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

140 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

450 ml

Groentebouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4021 kJ
Energie (kcal)961 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels16 g
Eiwitten47 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Kom
Wok met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Verwijder de blaadjes munt en oregano van de takjes. Snijd de verse munt, oregano en peterselie fijn. Snijd de bovenkant van de tomaten drie keer kruislings in (in de vorm van een ster), maar snijd de tomaat niet helemaal door. Snipper de ui.

2

Verbrokkel de feta boven een kom en meng met de helft van de pittenmix, de helft van de verse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en peper. Meng goed en kneed eventueel door. Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met 1/4 el olijfolie per persoon. Trek de tomaten voorzichtig een beetje open en vul ze met het fetamengsel. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes en ui 5 - 8 minuten of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

4

Voeg de bulgur toe aan dezelfde wok of hapjespan met deksel en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk 175ml bouillon per persoon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg extra bouillon toe wanneer de bulgur te droog wordt. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de overige pittenmix tot de pitten beginnen te poffen.

5

Meng de gebakken kipfiletreepjes, de overige groene kruiden, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de bulgur. Verhit nog 1 - 2 minuten.

6

Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de gevulde tomaten. Giet het sap dat uit de tomaten is vrijgekomen over de bulgur. Besprenkel de bulgur met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de gepofte pitten.