
Snelle garnalencurry met broccolirijst
met spinazie
Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!
Labels:
Lactose-arm
Allergenen :
Vis
•Schaaldieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
75 gram
Jasmijnrijst
100 gram
Broccolirijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
125 ml
Kokosmelk
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Gemberpuree
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Rasp
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
Instructies

1
- Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de jasmijnrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
- Pers ondertussen de knoflook en verwijder de zaadlijsten van de peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui.

2
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gemberpuree en de helft van de rode peper 2 - 3 minuten.
- Voeg de vissaus en kokosmelk toe en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten zachtjes koken.
- Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken.

3
- Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de overige knoflook, gemberpuree en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur.
- Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Verdeel de jasmijnrijst met broccolirijst over de borden.
- Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast.
- Serveer met de overige saus.