BestellenCadeaubon
Snelle garnalencurry met broccolirijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met spinazie

Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!

Labels:
Lactose-arm
Allergenen :
Vis
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Broccolirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

125 ml

Kokosmelk

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3045 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers3.1 g
Vezels6.6 g
Eiwitten25.3 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de jasmijnrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Pers ondertussen de knoflook en verwijder de zaadlijsten van de peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui.
Bakken en koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gemberpuree en de helft van de rode peper 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de vissaus en kokosmelk toe en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. 
Garnalen bakken
3
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de overige knoflook, gemberpuree en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de jasmijnrijst met broccolirijst over de borden.
  • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast.
  • Serveer met de overige saus.