Garnalencurry met jasmijn-broccolirijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalencurry met jasmijn-broccolirijst

Garnalencurry met jasmijn-broccolirijst

met spinazie

Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!

Allergenen :
Vis
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Broccolirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

125 ml

Kokosmelk

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2956 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten69.2 g
waarvan suikers2.4 g
Vezels6.6 g
Eiwitten24.8 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de rijst, afgedekt, 9 minuten. Voeg de broccolirijst toe en kook nog 3 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. 
Curry bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gemberpuree en de helft van de rode peper 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en kokosmelk toe en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten zachtjes koken.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan.
Garnalen bakken
3
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook, gemberpuree en rode peper 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voeg de garnalen en het bakvet toe aan de groenten en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de jasmijn-broccolirijst over de borden.
  • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast.