Shakshuka met rundertartaar

Shakshuka met rundertartaar

Met aubergine en ei

Lees meer

Snel aan tafel en weinig afwas – shakshuka is een heerlijk én voedzaam eenpansgerecht van gepocheerde eieren in tomatensaus. Met alle andere ingrediënten in het gerecht kun je eindeloos variëren. Dit recept bevat weinig koolhydraten en veel eiwitten – een goede maaltijd voor na het sporten.

Labels:Calorie-focus
Allergenen:Glutenbevattende granenEi
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Rode paprika

4 stuks

Tomaat

2 stuks

Ciabatta met zonnebloempitten

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Rundertartaar

2 tl

Gemalen komijn

2 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de aubergine in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Groenten bakken
Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze in 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode paprika en de tomaten in blokjes.

Groenten stoven
Groenten stoven
3

Voeg de paprika, de tomaat en 20 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten zachtjes stoven op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.

Eieren garen
Eieren garen
4

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Maak voor ieder ei een kuiltje in het groentemengsel en breek er de eieren in. Bestrooi met peper en zout. Laat de eieren, afgedekt, in 10 – 14 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Rundertartaar bakken
Rundertartaar bakken
5

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de rundertartaar, de gemalen komijn en het paprikapoeder toe. Bak de rundertartaar in 3 minuten los en gaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden en bestrooi met de rundertartaar. Garneer met de krulpeterselie en serveer met de ciabatta.