HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Met Buffelmozzarella, Vijgen En Serranoham
topBanner
Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Met munt, kappertjes en crostini

Premium
Lees meer

Van de romige smaak van de Italiaanse buffelmozzarella tot de heerlijk hartige Spaanse serranoham: dit gerecht is het vakantiegevoel op een bord. De druiven krijgen door het roosteren een zachte, zoete smaak en door de kappertjes te frituren maak je het gerecht af met een verrassende, knapperige topping.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEiLupineMosterdSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

4 stuk(s)

Vijgen

10 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kleine baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

60 gram

Babyspinazie en radicchio

80 gram

Serranoham

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3565 kJ
Energie (kcal)852 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout5.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Spatel
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd het eventuele loof klein. Schaaf de venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes.

2

Snijd de verse vijgen in kwarten en snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukjes.

3

Snijd de baguette in dunne sneetjes en wrijf de sneetjes in met de olijfolie en zout. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sneetjes 5 - 7 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een vinaigrette. Blijf kloppen tot er een glanzende, goed gemengde dressing ontstaat.

5

Voeg de babyspinazie en radicchio en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de vijgen tussen.

6

Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de kappertjes, het eventuele venkelloof en de reepjes munt.