Skip to main content
Salade met buffelmozzarella en serranoham
Salade met buffelmozzarella en serranoham

Salade met buffelmozzarella en serranoham

Met geschaafde venkel en geroosterde druiven

Van de romige, zachte smaak van de buffelmozzarella tot de krokante kappertjes: dit gerecht is een feestje voor de smaakpapillen. De druiven krijgen door het roosteren een intens zoete smaak, lekker in combinatie met de zoute serranoham en romige buffelmozzarella. Je frituurt de kappertjes in een laagje hete olie, die zo een krokante, zoute topping voor de salade

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Noten
Ei
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

5 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Pitloze blauwe druiven

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten)

10 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Kappertjes

40 gram

Gemengde sla

40 gram

Serranoham

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

4 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Mosterd

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4720 kJ
Energie (kcal)1128 kcal
Vetten63 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers28.2 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Schuimspaan
Steelpan
Koekenpan
Garde
Saladekom

Instructies

Venkel schaven
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de stengels van de venkel en snijd eventueel loof klein. Snijd de venkel vervolgens vanaf de bovenkant in kwarten en laat de harde kern zitten. Schaaf de kwarten venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes, vanaf de smalle stengelkant. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.

Roosteren en bakken
2

Laat de blauwe druiven aan de tak en meng ze in een ovenschaal voorzichtig met 1/4 el olijfolie per persoon. Rooster 15 – 20 minuten in de oven. Leg de demi-baguette ernaast en bak de laatste 7 – 9 minuten mee. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, totdat ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart

Kappertjes frituren
3

Dep de kappertjes droog met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een kleine steelpan op hoog vuur en wacht tot de olie goed heet is. Voeg de kappertjes voorzichtig toe aan de pan en frituur ze 5 – 7 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Crostini maken
4

Snijd ondertussen de afgebakken demi-baguette in dunne plakken en wrijf de plakken in met de overige olijfolie en zout. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak plakken 5 – 7 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

Borden opmaken
5

Klop ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, peper en zout met een garde tot een vinaigrette tt. Voeg de gemengde sla en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de geroosterde druiven tussen.

Serveren
6

Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de knapperige kappertjes, het eventuele venkelloof, de munt en de walnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini en gebakken kappertjes
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Pizza crudo

Pizza crudo

met burrata, serranoham en rucola
Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise
Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten

Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten

met buffelmozzarella, olijventapenade en rucola
Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt
Varkenshaas met gestoofde venkel

Varkenshaas met gestoofde venkel

met verse pappardelle in citroen-kruidenolie en hazelnoten
Sticky tempeh met frisse noedelsalade

Sticky tempeh met frisse noedelsalade

met komkommer, munt en cashewstukjes
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Mini tortilla's met kruidige kikkererwten

Mini tortilla's met kruidige kikkererwten

met komkommersalade
Double veggie - Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

Double veggie - Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

met gekleurde worteltjes uit de oven als extra
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en kabeljauw als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en kabeljauw als extra

met rode peper, tomaat, vers basilicum en pecorino
Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's
Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

met parmigiano reggiano, venkel en mascarpone
Stoofpot van kipdrumsticks met gekaramelliseerde citroen

Stoofpot van kipdrumsticks met gekaramelliseerde citroen

met naanbrood en verse munt
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten
Rode curry met volkoren couscous en kippendij

Rode curry met volkoren couscous en kippendij

met frisse yoghurt en verse munt
Wildzwijnburger deluxe met wortelpuree

Wildzwijnburger deluxe met wortelpuree

met spruitjes, spek en walnoten
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rodekool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pittige ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pittige ketjapsaus

met aardappelpartjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio