Sabich is een ultiem streetfoodgerecht. Het is tijdens de jaren 60 ontstaan in de straten van een buitenwijk van Tel-Aviv en werd oorspronkelijk in de ochtend gegegeten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
150 gram
Half kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Ei
50 gram
Gesneden rodekool
½ stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Volkoren pitabroodje
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
20 gram
Hummus
25 gram
Mangochutney
2 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Suiker
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout, en laat intrekken tot je gaat bakken. Was de aardappelen grondig en snijd in frieten van ½ tot 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.
Doe de tomatenblokjes, rodekool, yoghurt-tahinsaus, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.
Verdeel de frieten over de borden en laat iedereen zijn eigen sabich maken.