Oosterse andijviecurry met honingpinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk

Hoe kun je andijvie nog meer gebruiken behalve in een stamppot? Dit gerecht is het resultaat! Voor deze Indiase curry met kokosmelk en sojasaus gebruik je Hollandse andijvie uit Noord-Brabant. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk van dit gerecht kunt genieten, is de andijvie alvast voorgesneden (en gewassen!).

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Eieren
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

75 ml

Kokosmelk

2 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

150 gram

Gesneden andijvie

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

15 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)731 kcal
Energie (kJ)3059 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat afgedekt rusten.

Snijd de tomaat klein.
2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein. Roer de kokosmelk door.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de kokosmelk toe.
4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de tomaat en andijvie toe. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.

Bak een spiegelei.
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Besprenkel met ketjap manis en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak ondertussen de honingpinda’s grof.

Bestrooi het gerecht met de honingpinda's.
6

Verdeel de rijst en andijviecurry over de borden. Serveer met het spiegelei en bestrooi met de honingpinda’s.