topBanner
Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Een ziltig gerecht met verse dille

Lees meer

Zeekraal heeft een zachte en zilte smaak. Let dus goed op met het toevoegen van extra zout in dit gerecht, omdat deze groente zelf al veel zout bevat. In de zomer is zeekraal verkrijgbaar uit Nederland. Je serveert de zeekraal met verse dille en schelvis. Wil je meer weten over de schelvis? Kijk dan op het etiket!

Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

100 gram

Zeekraal

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

3 takje(s)

Verse dille

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2171.496 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Was de zeekraal en snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in parten. Hak de dille fijn en bewaar apart. Pers de citroen uit.

3
  1. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de zeekraal en ui 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg de knoflook, tomaat en 1 tl citroensap per persoon toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schelvis 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de helft van de dille toe aan de puree.

6

Verdeel de zeekraal en aardappelpuree over de borden. Serveer met de schelvis en garneer met de overige dille.