HelloFresh
topBanner
Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Met een mix van snijbonen en tomaat

Lees meer

Van pindakaas, limoen en verse koriander maak je een pindasaus waarmee je de noedels op smaak brengt. De inspiratie voor dit gerecht is gadogado, een Indonesisch groentegerecht. In Indonesië wordt gadogado niet alleen warm, maar ook koud gegeten.

Labels:Quick & EasyPittigVeggie
Allergenen :EiPinda'sGlutenbevattende granenSesamzaadSelderijMosterdSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

½ stuks

Rode peper

300 g

Snijbonen

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Limoen

4 takje

Verse koriander

2 stuks

Pindakaas

(BevatPinda's)

140 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2280.28 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten66 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Kom
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng de eieren aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snijd of hak de koriander fijn.

3

Maak in een kom een saus van de pindakaas, ½ tl limoenrasp per persoon, 1 tl limoensap per persoon, een kwart van de rode peper en de helft van de koriander. Voeg een scheutje melk toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook vervolgens 500 ml water per persoon in de pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.

5

Verhit de sesamolie in een wok of hapjespan en roerbak de overige rode peper en snijbonen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt 8 - 10 minuten op middelmatig vuur.

6

Pel ondertussen de eieren en snijd in plakken.

7

Voeg vervolgens de tomaat, noedels, sojasaus en de helft van de pindasaus toe aan de wok of hapjespan met snijbonen en roerbak nog 1 minuut.

8

Verdeel de noedels over de borden en serveer met de overige pindasaus en de plakjes ei. Bestrooi met de overige koriander.