HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipgyros Met Kruidige Tabouleh En Little Gem
topBanner
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken

Lees meer

Little gem is een kleine Romeinse sla en wordt speciaal voor ons geplant en geoogst! Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken en bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. De salade wordt overgoten met olijfolie en citroen. De kipgyros bak je met komijnpoeder voor een echte Oosterse smaak.

Labels:Bron van eiwittenLekker snelNotenvrijBron van vezels
Allergenen :Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Ui

240 gram

Kipgyros

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

4 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

6 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2678 kJ
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels21 g
Eiwitten36 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.

3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

4

Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom toe te mengen met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie. Meng de kipgyros door de tabouleh.

5

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de borden.