Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

De victoriabaarsfilet stoof je kort in de kokosmelk

oor deze verrassende visstoof met cashewnoten gebruik je victoriabaarsfilet. Deze witvis is mild van smaak en heeft een vaste structuur. Het rode pepertje geeft pit aan het gerecht. Tip: smeer je vingertoppen in met olijfolie, voordat je de rode peper snijd, om de pit smaak aan je handen te voorkomen.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Vis
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Ui

¼ cm

Verse gember

¼ cm

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Broccoli

½ tl

Gemalen kurkuma

75 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Bevat Vis)

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)736 kcal
Energie (kJ)3079 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui, gember, rode peper en kurkuma 2 minuten. Voeg de tomaat en broccoli toe en roerbak 3 minuten om middelmatig vuur.

4

Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje (zie tip) en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en breng, afgedekt, aan de kook. Laat 8 minuten koken. Snijd ondertussen de victoriabaarsfilet in blokjes van 3 cm. Haal de deksel van de wok of hapjespan en kook de vis de laatste 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

5

Hak ondertussen de cashewnoten grof en roer ⅔ door de rijst.

6

Serveer de visstoof samen met de rijst. Garneer het gerecht met de overige cashewnoten.