HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAubergine Uit De Oven Met Tomaat, Belegen Kaas En Penne
topBanner
Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Een typisch Italiaanse aubergineschotel

Lees meer

Melanzane is een typisch Italiaans ovengerecht met aubergine als uitgangspunt. Melanzane betekent in het Italiaans letterlijk aubergine. Je serveert de ovenschotel met Hollandse belegen kaas in plaats van Parmezaanse kaas. Houd je basilicum over? Kijk dan op ons blog wat je hier nog meer mee kunt doen!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Passata

75 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Volkoren penne

(BevatGlutenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

80 gram

Rucolamelange

4 leaves

Vers basilicum

(BevatSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Kom
Deksel
Pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaat in plakken van ½ cm dik. Snijd of pers de knoflook fijn.

3

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant.

4

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, peper en zout tot een saus.

5

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met de aubergine. Leg hier een laag van tomaat op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag saus. Verdeel de belegen kaas over de saus en bak de aubergineschotel 20 minuten in de oven.

6

Breng ondertussen in een pan met deksel 500 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de penne, afgedekt, 9 minuten.

7

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de jonge bladsla en de dressing in een saladekom.

8

Verdeel de aubergine en penne over de borden. Scheur de basilicum klein en garneer hiermee het gerecht. Serveer met de salade.