Sabich is een ultiem streetfoodgerecht. Het is tijdens de jaren 60 ontstaan in de straten van een buitenwijk van Tel-Aviv en werd oorspronkelijk in de ochtend gegegeten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Aubergine
150 g
Half kruimige aardappelen
1 unit
Ei
50 g
Gesneden rodekool
½ unit
Tomaat
2 unit
Volkoren pitabroodje
25 g
Yoghurt-tahinsaus
20 g
Hummus
25 g
Mangochutney
2 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Suiker
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout, en laat intrekken tot je gaat bakken. Was de aardappelen grondig en snijd in frieten van ½ tot 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.
Doe de tomatenblokjes, rodekool, yoghurt-tahinsaus, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.
Verdeel de frieten over de borden en laat iedereen zijn eigen sabich maken.