HelloFresh
topBanner
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen

Lees meer

Italiaans gerecht met een zachte smaak!

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten

voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

voor 2 personen

¾ stuks

Aubergine

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

400 g

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gedroogde oregano

1 stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 stuks

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten95 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van maximaal een ½ cm dik. Leg de plakken op een bakplaat of ovenschaal met bakpapier, meng met de olijfolie, peper en zout en bak in de voorverwarmde oven tot de overige ingrediënten klaar zijn.

2

Kook ondertussen water voor de gnocchi in een pan met deksel. Pel en snijd of pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten doormidden. Kook de gnocchi, afgedekt, in 4 minuten gaar of tot deze boven komen drijven. Spoel daarna af onder koud water.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en bak de cherrytomaten, knoflook en de helft van de gedroogde oregano 3 minuten. Voeg de gnocchi toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 3 minuten. Haal de aubergine uit de oven. Voeg de gnocchi toe en schep goed om. Verklein de mozzarella en verdeel over de ovenschaal. Strooi de overige oregano erover en besprenkel eventueel met olijfolie.

4

Zet de ovenschaal terug in de oven voor 5 – 10 minuten. In principe is het gerecht na 5 minuten gaar. Houd je het langer in de oven, dan resulteert dit in meer gesmolten mozzarella.

5

Spoel de basilicumblaadjes af en scheur klein. Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de basilicum en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.