Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen

Italiaans gerecht met een zachte smaak!

Allergenen :
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

¾ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

400 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

1 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

2 stuk(s)

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Wok

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van maximaal een ½ cm dik. Leg de plakken op een bakplaat of ovenschaal met bakpapier, meng met de olijfolie, peper en zout en bak in de voorverwarmde oven tot de overige ingrediënten klaar zijn.

2

Kook ondertussen water voor de gnocchi in een pan met deksel. Pel en snijd of pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten doormidden. Kook de gnocchi, afgedekt, in 4 minuten gaar of tot deze boven komen drijven. Spoel daarna af onder koud water.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en bak de cherrytomaten, knoflook en de helft van de gedroogde oregano 3 minuten. Voeg de gnocchi toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 3 minuten. Haal de aubergine uit de oven. Voeg de gnocchi toe en schep goed om. Verklein de mozzarella en verdeel over de ovenschaal. Strooi de overige oregano erover en besprenkel eventueel met olijfolie.

4

Zet de ovenschaal terug in de oven voor 5 – 10 minuten. In principe is het gerecht na 5 minuten gaar. Houd je het langer in de oven, dan resulteert dit in meer gesmolten mozzarella.

5

Spoel de basilicumblaadjes af en scheur klein. Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de basilicum en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.