Heldere vissoep met citroen en tijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heldere vissoep met citroen en tijm

Heldere vissoep met citroen en tijm

Een lichte maaltijd voor een mooie lentedag

De koolvis is het onbekende zusje van de kabeljauw. Koolvis heeft een volle smaak, doordat de vis zich voedt met o.a. garnalen. Deze vis is gevangen in de koude wateren ten noordoosten van Schotland. Voor deze soep hoef je niet persé visbouillon te gebruiken, je kunt het ook vervangen door groentebouillon.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Selderij
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Tomaat

2 takje(s)

Gedroogde tijm

100 gram

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Visbouillonblokje

(Bevat Vis)

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)419 kcal
Energie (kJ)1753 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Rasp
Pan
Kom

Instructies

Snijd de groenten klein
1

Kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakken. Rasp de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.

Bak de groenten
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen, bleekselderij en een ½ tl citroenrasp per persoon toe, zet het vuur iets hoger en bak al roerende 1 minuut.

3

Schenk het kokende water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven, dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de tomaat klein en ris de tijmblaadjes van de takjes. Voeg de tomaat en het grootste deel van de tijm meteen toe aan de soep.

Voeg de koolvis toe
5

Snijd de blokjes koolvis als het nodig is in kleinere stukken en voeg deze voorzichtig toe aan de pan. Besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en kook de soep, afgedekt, nog 5 minuten.

Verdeel de soep over de kommen
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de overige tijm en besprenkel met een ½ el extra vierge olijfolie per persoon en overgebleven citroensap naar smaak.

Tip! Heb je bleekselderij over? Dit is een lekkere basis voor een groene smoothie. Verwijder de draden van de bleekselderij door de stengels doormidden te knakken en de draden eruit te trekken en pureer per persoon 2 stengels bleekselderij met 1 appel en een ½ el citroensap. Voeg water toe om de smoothie te verdunnen. De appel kun je ook vervangen door peer, mango of ananas.