topBanner
Vegetarische burger met aardappelen en salade van geroosterde bloemkool

Vegetarische burger met aardappelen en salade van geroosterde bloemkool

Mediterrane smaken met frisse citroen, geurige basilicum en komijn

Lees meer

De vegetarische burger is gemaakt van Hollandse haver en zit vol vezels, vitaminen en antioxidanten. Je kunt deze burgers in de oven verwarmen, maar wij gaan ze lekker bakken. Je serveert deze met tahina: een pasta gemaakt van gemalen sesamzaad. Dit smaakt ook goed als dipsausje of als broodbeleg.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)SesamzaadGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Bloemkool

1 tl

Gemalen komijnzaad

500 gram

Roodschillige aardappelen

½ stuk(s)

Citroen

4 leaves

Vers basilicum

50 gram

Veldsla

3 el

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

2 stuk(s)

Vegetarische burger

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

4.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2594.08 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Pan
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes.

2

Meng in een ovenschaal met bakpapier de rode ui en bloemkool, komijnpoeder, ⅓ deel van de olijfolie, peper en zout en bak 25 minuten in de oven of tot de bloemkool goudbruin en knapperig is. Schep tussendoor een keer om.

3

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd naar wens in dunne parten of plakken. Verhit ⅓ deel van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 minuten. Dek de pan de eerste 15 minuten af. Haal daarna de deksel van de pan en bak de aardappelen in 5 minuten op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

4

Pers ondertussen het sap van de citroen uit. Scheur de veldsla en basilicum klein. Meng de veldsla met de basilicum in een saladekom.

5

Maak een dressing van de tahina, een ½ el citroensap per persoon, 1 el water per persoon, peper en zout. Verdun de dressing naar wens met meer water of citroensap.

6

Verhit, vlak voor de bloemkool en aardappelen gaar zijn, de overige olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische burgers 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

7

Voeg de geroosterde bloemkool en de tahinadressing bij de veldsla in de saladekom en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.

8

Verdeel de aardappelen en de burger over de borden en serveer met de salade. Serveer de overgebleven tahina als saus bij de aardappelen.