Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Radijs heeft een pittige smaak en kun je met schil eten. Houd je wat radijsjes over? Snijd deze dan in plakjes en gebruik dit als broodbeleg. Tip: om de falafelburgers stevig te krijgen is het belangrijk dat je het falafeldeeg goed en stevig kneedt.

Allergenen :
Gluten
•Eieren
•Mosterd
•Noten
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Falafeldeeg

(Bevat Gluten)

32.5 gram

Veldsla

5 stuk(s)

Radijs

â…• stuk(s)

Komkommer

1 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Yoghurtsaus

(Bevat Eieren, Mosterd, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Mosterd

1 el

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)787 kcal
Energie (kJ)3293 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Oven
•Kom
•Koekenpan
•Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.

Kneed burgers van het falafeldeeg
2

Kneed het falafeldeeg en draai hiervan 2 ballen per persoon. Druk deze vervolgens plat tot burgers.

Snijd de radijs en komkommer in dunne plakken
3

Snijd of schaaf de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Meng alle vier in een saladekom.

Bak de falafelburgers
4

Verhit 4 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de falafelburgers 3 - 4 minuten aan elke kant bruin. Schud regelmatig met de pan om te voorkomen dat de falafelburgers aanbakken.

5

Besprenkel de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster of tot ze bruin zijn.

6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de salade.

Serveer met de salade en yoghurtsaus
7

Verdeel de pitabroodjes en falafelburgers over de borden. Serveer met de salade en yoghurtsaus.

Tip! Zijn de falafelburgers eerder klaar dan de pitabroodjes? Zet het vuur onder de falafel laag, dan blijven ze warm tot de rest klaar is.