HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMassaman Viscurry
topBanner
Massaman-viscurry

Massaman-viscurry

met de smaak van kruidnagel, kardemom, gember en nootmuskaat

Lees meer

De massaman currypasta bevat verse kruiden zoals kruidnagel, kardemom, gember, anijs, nootmuskaat, limoen, kurkuma, kaneel, korianderzaad, komijnzaad en citroengras. Wil je dit gerecht een extra Oosters tintje geven? Vervang de zonnebloemolie dan door sesamolie.

Labels:Pittig
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenPinda'sGlutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

170 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Prei

200 ml

Kokosmelk

100 gram

Massaman currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Pangasiusfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)704 kcal
Energie (kJ)2945.536 kJ
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Grote pan
Mes
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de aubergine in blokjes en de prei in ringen. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de currypasta al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en meng goed met de currypasta. Voeg de aubergine toe, dek de pan af en laat 7 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de prei toe.

4

Snijd ondertussen de pangasiusfilet in 4 gelijke stukken. Leg de pangasiusfilet op de curry, dek de pan af en laat 6 minuten op middelhoog vuur koken. Schep tussendoor 1 - 2 keer voorzichtig om.

5

Breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de curry over de borden.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Kokosmelk over? Schenk het in ijsblokjesvormpjes en vries het dan in!